Przetarg: Świadczenie usług noclegowych i gastronomicznych w ramach wyjazdów edukacyjnych organizowanych w 2014r. w projekcie Wyrównywanie szans w Gminie Łączna

2014-03-03 1426
Art. czytany: 3466 razy

Łączna: Świadczenie usług noclegowych i gastronomicznych w ramach wyjazdów edukacyjnych organizowanych w 2014r. w projekcie Wyrównywanie szans w Gminie Łączna
Numer ogłoszenia: 69974 - 2014; data zamieszczenia: 03.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Łączna , Kamionki 60, 26-140 Łączna, woj. świętokrzyskie, tel. 41 25 48 960, faks 41 25 48 977.

Adres strony internetowej zamawiającego: www.uglaczna.bip.doc.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług noclegowych i gastronomicznych w ramach wyjazdów edukacyjnych organizowanych w 2014r. w projekcie Wyrównywanie szans w Gminie Łączna.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1: świadczenie usługi noclegowej i gastronomicznej w ramach wyjazdu edukacyjnego do Zakopanego organizowanego w ramach projektu Wyrównywanie szans w Gminie Łączna dla Szkoły Podstawowej w Goździe Usługa noclegowa Uczestnicy: 53 osoby, w tym 47 uczniów Szkoły Podstawowej w Goździe, 5 opiekunów, kierowca Miejsce realizacji: Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania noclegów i wyżywienia w mieście Zakopane, woj. małopolskie Termin realizacji: 8 maja 2014r.- 10 maja 2014r. (2 noclegi) Usługa gastronomiczna Zamawiający wymaga przygotowania i dostarczenia obiadu i kolacji w dniu przyjazdu (8 maja 2014) śniadania, obiadu i kolacji w drugim dniu (9 maja 2014r) i śniadania i obiadu w trzecim dniu wyjazdu (10 maja 2014r). Zamawiający wymaga realizacji usługi gastronomicznej wg poniższego jadłospisu: Dzień 1 Obiad: zupa pomidorowa, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: pizza, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 2 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: zupa jarzynowa, schabowy w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: zapiekanki, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 3 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: rosół, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Część 2: świadczenie usługi noclegowej i gastronomicznej w ramach wyjazdu edukacyjnego do Starego Sącza organizowanego w ramach projektu Wyrównywanie szans w Gminie Łączna dla Szkoły Podstawowej w Łącznej Usługa noclegowa Uczestnicy: 50 osób, w tym 45 uczniów Szkoły Podstawowej w Łącznej, 4 opiekunów, kierowca Miejsce realizacji: Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania noclegów i wyżywienia w mieście Stary Sącz, woj. małopolskie Termin realizacji: 4 czerwca 2014r.- 6 czerwca 2014r. (2 noclegi) Usługa gastronomiczna Zamawiający wymaga przygotowania i dostarczenia obiadu i kolacji w dniu przyjazdu (4 czerwca 2014) śniadania, obiadu i kolacji w drugim dniu (5 czerwca 2014r) i śniadania i obiadu w dniu wyjazdu (6 czerwca 2014r). Zamawiający wymaga realizacji usługi gastronomicznej wg poniższego jadłospisu: Obiad: zupa pomidorowa, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: pizza, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 2 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: zupa jarzynowa, schabowy w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: zapiekanki, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 3 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: rosół, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Część 3: świadczenie usługi noclegowej i gastronomicznej w ramach wyjazdu edukacyjnego do Szczawnicy organizowanego w ramach projektu Wyrównywanie szans w Gminie Łączna dla Gimnazjum w Łącznej Usługa noclegowa Uczestnicy: 50 osób, w tym 45 uczniów Gimnazjum w Łącznej, 4 opiekunów, kierowca Miejsce realizacji: Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania noclegów i wyżywienia w mieście Szczawnica woj. małopolskie Termin realizacji: 28 maja 2014r - 30 maja 2014r. (2 noclegi) Usługa gastronomiczna Zamawiający wymaga przygotowania i dostarczenia obiadu i kolacji w dniu przyjazdu (28 maja 2014) śniadania, obiadu i kolacji w drugim dniu (29 maja 2014r) i śniadania i obiadu w dniu wyjazdu (30 maja 2014r). Zamawiający wymaga realizacji usługi gastronomicznej wg poniższego jadłospisu: Dzień 1 Obiad: zupa pomidorowa, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: pizza, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 2 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: zupa jarzynowa, schabowy w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: zapiekanki, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 3 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: rosół, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Usługi noclegowe i gastronomiczne są świadczone na potrzeby projektu pt. Wyrównywanie szans w Gminie Łączna współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 - Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 - Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszania różnic w jakości usług edukacyjnych..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 06.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu według formuły spełnia - nie spełnia

III.3.2) Wiedza i doświadczenie

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu według formuły spełnia - nie spełnia

III.3.3) Potencjał techniczny

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu według formuły spełnia - nie spełnia

III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu według formuły spełnia - nie spełnia

III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu według formuły spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oferta na formularzu ofertowym o treści zgodnej z określoną we wzorze stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Zgodnie z art. 36 ust. 4 Ustawy Zamawiający żąda żeby Wykonawca wskazał w formularzu oferty części zamówienia, których wykonanie powierzy podwykonawcom.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uglaczna.bip.doc.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Łączna Kamionki 60, 26-140 Łączna.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.03.2014 godzina 10:30, miejsce: Urząd Gminy Łączna Kamionki 60, 26-140 Łączna.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Usługi noclegowe i gastronomiczne są świadczone na potrzeby projektu pt. Wyrównywanie szans w Gminie Łączna współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1 - Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 - Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszania różnic w jakości usług edukacyjnych..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usługi noclegowej i gastronomicznej w ramach wyjazdu edukacyjnego do Zakopanego organizowanego w ramach projektu Wyrównywanie szans w Gminie Łączna dla Szkoły Podstawowej w Goździe.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa noclegowa Uczestnicy: 53 osoby, w tym 47 uczniów Szkoły Podstawowej w Goździe, 5 opiekunów, kierowca Miejsce realizacji: Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania noclegów i wyżywienia w mieście Zakopane, woj. małopolskie Termin realizacji: 8 maja 2014r.- 10 maja 2014r. (2 noclegi) Usługa gastronomiczna Zamawiający wymaga przygotowania i dostarczenia obiadu i kolacji w dniu przyjazdu (8 maja 2014) śniadania, obiadu i kolacji w drugim dniu (9 maja 2014r) i śniadania i obiadu w trzecim dniu wyjazdu (10 maja 2014r). Zamawiający wymaga realizacji usługi gastronomicznej wg poniższego jadłospisu: Dzień 1 Obiad: zupa pomidorowa, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: pizza, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 2 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: zupa jarzynowa, schabowy w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: zapiekanki, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 3 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: rosół, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot.

2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 10.05.2014.

4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usługi noclegowej i gastronomicznej w ramach wyjazdu edukacyjnego do Starego Sącza organizowanego w ramach projektu Wyrównywanie szans w Gminie Łączna dla Szkoły Podstawowej w Łącznej.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa noclegowa Uczestnicy: 50 osób, w tym 45 uczniów Szkoły Podstawowej w Łącznej, 4 opiekunów, kierowca Miejsce realizacji: Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania noclegów i wyżywienia w mieście Stary Sącz, woj. małopolskie Termin realizacji: 4 czerwca 2014r.- 6 czerwca 2014r. (2 noclegi) Usługa gastronomiczna Zamawiający wymaga przygotowania i dostarczenia obiadu i kolacji w dniu przyjazdu (4 czerwca 2014) śniadania, obiadu i kolacji w drugim dniu (5 czerwca 2014r) i śniadania i obiadu w dniu wyjazdu (6 czerwca 2014r). Zamawiający wymaga realizacji usługi gastronomicznej wg poniższego jadłospisu: Obiad: zupa pomidorowa, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: pizza, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 2 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: zupa jarzynowa, schabowy w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: zapiekanki, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 3 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: rosół, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot.

2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 06.06.2014.

4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Świadczenie usługi noclegowej i gastronomicznej w ramach wyjazdu edukacyjnego do Szczawnicy organizowanego w ramach projektu Wyrównywanie szans w Gminie Łączna dla Gimnazjum w Łącznej.

1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa noclegowa Uczestnicy: 50 osób, w tym 45 uczniów Gimnazjum w Łącznej, 4 opiekunów, kierowca Miejsce realizacji: Wykonawca będzie zobowiązany do zorganizowania noclegów i wyżywienia w mieście Szczawnica woj. małopolskie Termin realizacji: 28 maja 2014r - 30 maja 2014r. (2 noclegi) Usługa gastronomiczna Zamawiający wymaga przygotowania i dostarczenia obiadu i kolacji w dniu przyjazdu (28 maja 2014) śniadania, obiadu i kolacji w drugim dniu (29 maja 2014r) i śniadania i obiadu w dniu wyjazdu (30 maja 2014r). Zamawiający wymaga realizacji usługi gastronomicznej wg poniższego jadłospisu: Dzień 1 Obiad: zupa pomidorowa, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: pizza, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 2 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: zupa jarzynowa, schabowy w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, kompot Kolacja: zapiekanki, wędlina, ser żółty, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata Dzień 3 Śniadanie: kiełbaski na gorąco, wędlina, ser żółty, ser biały, jajka, pomidory, ogórki, dżem, masło, herbata, płatki, mleko Obiad: rosół, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, kompot.

2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.27.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.05.2014.

4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.